Terrass Hotel Parijs

engels      french      german      nederlands
“ Luxueuze en elegant Terrass Hotel Parijs in het hart
van Montmartre, het artistieke centrum van Paris ”

BOOKING IS HERE
~ Laagste prijs garantie ~
GEEN betere prijs met geen enkel ander systeem
Profiteer van 10% tot 20% of meer korting
(afhankelijk van de datums & beschikbaarheid)
bullet Onmiddellijk antwoord rechtstreeks van het hotel
bullet Vooruitbetaling is niet nodig
bullet Volledige flexibiliteit met datums en kamertype
Reservations

Terrass Hotel Paris

“ Om het echte gevoel van Parijs te kijgen, verblijf waar de Parijzenaars zijn:
Montparnasse, St.Germain-des-Pres, Montmartre ..... ”

logo van Hotel en Montmartre, Parijs


Terrass Hotel Parijs
Vier sterren Hotel en Montmartre, Parijs, Frankrijk
12, rue Joseph-de-Maistre
Montmartre, 75018 Parijs
Email: TerrassILA@ila-chateau.com
Terrass Hotel Parijs reserveren
kaart Manager: Jean-Luc Binet
Aantal kamers / Suites: 83 / 15
Tarieven: 280 € / 410 €
Ontbijtbuffet: 18 €
Restaurants: Binnen (Le Diapason) en dak terras vanaf mei tot
     september (als het weer het toelaat - max 70 plaatsen)
Volledig voorzien van airconditioning
Uitstekende banket/cocktail en conferentie faciliteiten
     (voor maximaal 250 personen - 32 tot 195 m2)
WI-FI-toegang op de begane grond (lobby-restaurant-vergaderzalen)
     en DSL-aansluiting in alle slaapkamers

Foto van Hotel restaurant, Montmartre

We hadden daar een fantastisch verblijf en we kregen een suite op de bovenste verdieping met een verbazingwekkend uitzicht over de begraafplaats naar de Eiffeltoren. We konden in bed liggen en hadden een dak uitzicht over Parijs en konden de toren zien.
Hartelijk dank voor de suggestie, het is elke cent waard voor een speciaal verblijf.
Jerry (van het Verenigd Koninkrijk)


Nederlands Montmartre Herontdekt
VIN DE PAYS DE PARIS

Zoals u weet, is er een wijngaard op de 'butte' van Montmartre en het is een van de vele schilderachtige plekjes in deze wijk, die ondanks een smakeloos toerisme toch niet stuk gekregen is, door talrijke bekende Parijzenaars wordt bewoond en een bezoek ruim waard is.

Terrass Hotel Parijs

Er zijn molens, cafés en prieeltjes, er zijn velden en stille straatjes.....Vanwege de schaduwen, de linden en de mooie vergezichten doet alles je denken aan de omgeving van Rome....... Zo schreef de auteur Gérard de Nerval in de vorige eeuw over Montmartre.

Idyllisches plekjes

Dat landelijke aspect behield de wijk tot 1914, maar je vindt er nog steeds iets van terug. Het is eigenlijk te afgezaagd om te zeggen dat de Place du Tertre zo banaal is maar het blijft een droevig feit. Het gaat echter maar om een paar vierkante meter en als je bijvoorbeeld de wandeling gaat doen die je in de Guide du Routard van Parijs wordt voorgesteld, ontdek je het ene na het andere idyllische plekje. Geen wonder dat beroemdheden die het zich kunnen veroorloven, graag in Montmartre wonen. Een voorbeeld is de filmregisseur Claude Lelouch, die aan de Avenue Junot woont en in de Rue des Martyrs werd geboren.

"Deze wijk heeft pep," verklaarde hij eens, "en ééngebrek : als je er eenmaal gewoond hebt, wil je nergens anders meer heen."

De 130 m hoge heuvel werd logischerwijs al in de prehistorie bewoond. De Romeinen richtten er een tempel voor Mars op en mischien daarom werd van 'Mons Martis' gesproken. Zoals gewoonlijk haakten de christenen handig aan bij de heidense traditie en maakten er 'Mons Martyrum' van. De heilige Dionysius (Saint-Denis) zou hier, samen met twee geloofsgenoten, onthoofd zijn. De vermaardste kerk in Montmartre is natuurlijk de suikertaart Sacré-Coeur. Maar interessanter is ongetwijfeld de Saint-Jean op de Place des Abesses, een verrassend bouwsel uit 1904, een mengsel van neobyzantijns en art nouveau op een voor die tijd uniek geraamte van beton.

Terrass Hotel Parijs

Het beste hotel in Montmartre is Terrass Hotel Parijs, het enige met vier sterren. Het ligt op de hoek van de Rue Joseph-de-Maistre en de Rue Caumartin, die door Marcel Aymé - weer een kunstenaar die in Montmartre geboren en getogen is - 'de mooiste straat van Parijs' genoemd werd. Dit laatste onderschrijven we nu niet meer, maar de plek is spectaculair. Hier aan de zuidrand van de 'butte' hebt u een indrukwekkend uitzicht over heel Parijs. Dus van dat panorama geniet u ook vanuit vele kamers en het verklaart het succes van het terras-restaurant waaraan het Terrass Hotel Parijs zijn naam dankt. Bij de bouw in 1909 noemde de eigenaar het trouwens Terrass'' Hotel, vreemd genoeg met twee apostrofs, in een poging Engelse klanten aan te trekken. Vanaf de jaren '70 heeft het z'n vier sterren en het restaurant bezat ooit, onder de naam 'Le Guerlande' een gastronomische reputatie. De huidige baas Jean-Luc Binet begon grote verbouwingen vanaf 1992, waardoor het Terrass Hotel Parijs z'n huidige aanzien kreeg en uitgebreid werd met salons voor seminaries en banketten. De kamers zijn hoogst comfortabel en hebben vaak vrolijke kleuren.

Wie een kamer op de hoek heeft, kijkt ook uit op de brug naar de Place Clichy, de eerste metalen brug van Parijs. Die loopt dwars over het kerkhof van Montmartre, waar bijvoorbeeld Emile Zola, de gebroeders Goncourt, Heinrich Heine en Berlioz begraven zijn. En helemaal vooran ontwaart u het ietwat protserige grafmonument van de zangeres Dalida. Ze pleegde in 1987 zelfmoord in haar huis in de Rue d'Orchampt, ook weer in Montmartre. Er is daar een herdenkingsplaat aangebracht. En de wijk eert haar bovendien nog met een Place Dalida, waar een buste van haar staat. Tenslotte noemde men ook nog een wijnoogst naar haar.

Terrass Hotel Parijs reserveren

Montmartre Wijn

Montmartre heeft immers z'n eigen wijn, een paar duizend flessen per jaar die afkomstig zijn van de wijngaard bij het café Au Lapin Agile. In het verre verleden verbouwde men daar al wijn en volgens een rijmpje had het product een grote diuretische werking : ' Wie er één glas van drinkt, pis er vier.' De wijngaarden moesten plaats maken voor de nieuwbouw op de 'butte', maar in 1929 plantte men toch weer twee ha wijnstruiken en de eerste oogst had in 1934 plaats, met als peters Fernadel en Mistinguett.

De cuvée van elk jaar krijgt een eigen naam en kortgeleden was het dus Cuvée Dalida. Dit jaar is het Cuvée Lapin Agile, genoemd naar het roemruchte café-chantant.

By courtesy of Gerard Van Swieten (Artsenkrant - www.medimedianet.be)

Place Tertre en Montmartre Metro Place Abbesses Sacre-Coeur en Parijs
Place du Tertre Place des Abbesses Sacré-Coeur

Foto van het Terrass Hotel Parijs
~ Terrass Hotel Parijs ~

Foto van deluxe Hotel Parijs kamer

Foto van hotel vergaderzaal, Parijs

Foto van kamer

Foto van Hotel nieuwe salon
~ Nieuwe Salon ~

Foto van hotelkamer en Parijs  Foto van hotelkamer en Montmartre
~ Schitterend uitzicht over Parijs vanaf uw bed en eigen terras ~

Terrass Hotel Parijs reserveren

Parijs en Montmartre

Nieuwe luxe kamer
~ Terrass Hotel Parijs: Nieuwe luxe kamer ~

Bureau in deluxe kamer


kaart

Terrass Hotel Parijs reserveren

engels      french      german      nederlands
[ Return to ILA Home ]