~ Hotel van Deia, Mallorca ~

In English      En Francais      Auf Deutsch      En Espanol      In het Nederlands
Logo voor Es Moli Hotel Deia Mallorca

Hotel Es Moli
Kaart van Deia
Hotel kaart van Deya Mallorca 4 Vier Sterne Hotel von Deia
Carret. de Valldemossa
07179 Deia, Mallorca
Email: EsMoliILA@ila-chateau.com

[ Es Moli Deya hotel engels versie ]

Foto van het hotel gronden van het dorp Deia

 


Nederlandse spacer Bergen en Chopin

Een van de spectaculairste gedeelten van Mallorca is ongetwijfeld de noordwestkust, met ruige, hoge bergen en een schilderachtige kust die aan de Golf van Napels doet denken.

Van Inca naar deze kust namen we de weg door de bergen - beslist niet de snelste maar wel de mooiste verbinding. Je kijkt je ogen uit naar de woeste toppen en diepe kloven. Na twee uur bereik je het stadje Sóller, waar een leerling van Gaudí de voorgevel van de kerk - en het bankgebouw ernaast - voor zijn rekening nam.

De haven Port de Sóller is erg toeristich, maar wij slaan af naar Deià, wel het Mallorcaanse Saint-Tropez genoemd maar veel intiemer. Robert Graves, schrijver van de Claudius-cyclus (ooit door de BBC verfilmd), woonde en stierf er. Wij gaan hier naar het hotel Es Moli, een grote opzet met 86 kamers en een overwegend Engels publiek. Volgens manager Angel Fernandez hoor je rond het riante zwembad doorgaans alleen het ritselen van The Times, hoewel we er meer tabloids zagen.

Chez Suske
We kunnen u zeer het belendende gastronomische restaurant "Ca'n Quet" aanraden, ook uitgebaat door het hotel. "Ca'n" betekent zo ongeveer "chez" en Quet is de verkleinvorm van Frasquito, dus zeg maar : Chez Suske.

Aan het zwembad kan's middags ook gegeten worden en beneden aan de zee heeft het hotel nog een eigen strand met elegante snackbar. Een bus pendelt heen en weer. De Kamers en de service zijn onberispelijk. Fernandez spreekt vloeiend Frans, omdat hij een hotelschool in Lausanne bezocht. De Food & Beverage Manager Juan Ymbernón, die 15 jaar in Hiltonhotels in Nederland werkzaam was, spreekt onze taal als zijn eigen. Het hotel is zeven maanden per jaar (van april tot oktober) geopend en 50% van de gasten is al eerder gekomen. Dat zegt wel iets. Het personeel werkt er gemiddeld circa 12 jaar. Dat zegt ook iets.

De gebruikelijke excursie vanuit Deià gaat naar Valldemossa, waar de vrijgevochten Franse schrijfster George Sand en Frédéric Chopin in 1838-1839 een moeilijke winter doorbrachten in het kartuizerklooster. Dat Klooster was kort tevoren door de staat onteigend en men kon er de cellen huren. Het was er koud in de winter en de Mallorcanen ontvingen dit artistieke stel ook nogal koud.
George Sand (dit jaar herdenkt maar 200-jarige geboortedag) zei dus niet veel goeds van het eiland in "Un Hiver à Majorque". Maar als je de juiste plekjes kiest, is het er lang niet slecht....

(Gerard Van Swieten - Artsen Krant - 28 mei 2004)

Reservations

Foto van het zwembad van het hotel Deia
~ Zwembad van het hotel ~

In English      En Francais      Auf Deutsch      En Espanol      In het Nederlands
[ ILA Home ]